Dijaspora iz Sydneya

Hrvatska zajednica u australskom VodotoranjSydneyu u dva dana, u nedjelju i ponedjeljak prikupila je ukupno oko 150.000 australskih dolara za obnovu Vukovarskog vodotornja, dakle oko 710.000 kuna!

Donatorska akcija započela je prošle nedjelje, koja se među Hrvatima u Sydneyu slavi kao nedjelja “Hrvatske baštine”, na kojoj je bilo prikazano bogatstvo običaja, izloženo mnoštvo alata, prikaza iz povijesti hrvatskih običaja i tradicijske kulture življenja hrvatskog puka. Obilježavana je 30. obljetnica rada hrvatskog naselja “Kardinala Alojzija Stepinca”, a dok se oko obližnje crkve Svetog Nikole Tavelića održavao piknik, u dvorani naselja za vrijeme svečanog ručka Marko Franović, poznati hrvatski poduzetnik iz Sydneya, svojim umijećem poticanja zajednice za razne korisne projekte još jednom demonstrirao je svoj dar, te je od svih prisutnih uspio prikupiti više od 100.000 australskih dolara za obnovu Vukovarskog vodotornja, a u ponedjeljak, dan kasnije, taj iznos je već dosegao 150 000 dolara.

Sydneyski Hrvati kažu, budući da akcija za Vukovarski vodotoranj "nije zapravo ni počela", da vjeruju kako će ovaj iznos na kraju biti i puno veći.

"Hrvatskoj zajednici i naselju Kardinala Stepinca čestitamo 30. obljetnicu rada, a dragim Vukovarcima i svim Hrvatima u domovini i iseljeništvu šaljemo srdačan i topli pozdrav iz Sydneya", pozdravljaju tamošnji Hrvati.

Davor Ivanković
Vecernji.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.