Četvrtak, 12. svibnja 2022.
Plenković

Plenković: Problem energetske krize je što ne znamo koliko će trajati

Hrvatska je dosad primila 18 tisuća ukrajinskih izbjeglica, a problem s aktualnom energetskom krizom uzrokovanom ruskom agresijom je što se ne zna koliko će trajati, rekao je premijer Andrej Plenković u četvrtak u obraćanju na skupu mladih europskih lidera. (hkv)
NATO
Svijet

Rjabkov: Moskva se neće samo tako pomiriti sa širenjem NATO-a

Svi 16, 2022
Rusija je u ponedjeljak rekla da Zapad ne bi trebao imati iluzije da će se Moskva samo tako pomiriti sa širenjem NATO-a na Švedsku i Finsku, upozorivši da bi u rezultatu pristupanja tih zemalja Savezu porasle vojne napetosti. (hkv)
orban
Politika

"Oduzeto more": Mađarski veleposlanik pozvan u MVEP

Svi 10, 2022
Mađarski veleposlanik u Hrvatskoj pozvan je na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova zbog izjave premijer Viktora Orbana da je Mađarskoj "oduzeto more", priopćio je Zrinjevac u utorak. (hkv)
Gospodarstvo
Gospodarstvo

EK procjene: rast hrvatskog BDP-a 3,4 posto, inflacija 6,1 posto

Svi 16, 2022
Ove godine hrvatsko gospodarstvo bi trebalo rasti 3,4 posto, stopa zaposlenosti trebala bi se povećati za oko 1,5 posto, a inflacija bi mogla iznositi 6,1 posto zbog rasta cijena energije i hrane, procjene su Europske komisije u proljetnim ekonomskim…
Suncokret0
Gospodarstvo

Smarter: Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja

Svi 17, 2022
Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba. (hkv)