Noć i dan kazališta u Citadeli libri

Citadela libri obilježava važne kazališne datume u svojoj novoj knjižari (Ulica Franje Račkoga 11). U subotu (20. 11.) je Noć kazališta, međunarodni dan obilježavanja važnosti kazališne umjetnosti. Citadela libri obilježit će ju kazališnom večeri posvećenom melodrami „Graničari“ Josipa Freudenreicha. Riječ je o našoj prvoj pučkoj drami i najpopularnijoj kazališnoj predstavi hrvatskoga kazališta. Dođite u knjižaru Citadela libri (Ulica Franje Račkoga 11) u 19 h (ulaz je slobodan) i otkrijte kako drama o nepravdi afirmira ljudske vrijednosti, otkrijte zašto ta drama i danas dotakne svakoga tko ju vidi/pročita i uvjerite se kako je nepravedno izbačena iz kanona.

U srijedu (24. 11.) je Dan hrvatskog kazališta, spomen na dan od kada se na sceni HNK počelo glumiti na hrvatskom jeziku. Tom će prigodom u knjižari Citadela libri (Ulica Franje Račkoga 11) s početkom u 19 h (ulaz je slobodan) Sanja Nikčević održati predavanje na temu „Kako su ilirci stvorili hrvatsko kazalište“. Na predavanju možete doznati koliko su predstava godišnje gledali Zagrepčani u 19 st. i na kojim jezicima; koliko mora proći vremena da se kazalište stvori na novom jeziku i bez koga ili čega to ne može ići; zašto je kazalište važno za stvaranje svijesti jednoga naroda i odakle veza kazališta i politike.

CL noc i dan kazalista

citadelalibri

Nova izdavačka kuća Citadela libri pokrenuta je prije tri godine kao mala „utvrda knjiga“ koja brani naše pravo na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti jer je upravo to nepravedno protjerano iz suvremenoga kanona kao „nevrijedno“ nakon pobjede sekularističkoga svjetonazora koji je nakon II. svjetskoga rata zavladao u cijeloj Europi. Citadela libri do sada je objavila pet knjiga, a od ovoga ljeta otvorila je i malu knjižara u centru Zagreba (Ulica Franje Račkoga 11) u kojoj se kroz zanimljive programe do sada govorilo o kanonu, katarzi, svetcima i duhovima u drami te obilježilo sjećanje na Vukovar predstavljanjem drama o Domovinskom ratu.

(citadelalibri.com)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.