SDP se priprema za pobjedu na parlamentarnim izborima

Nakon pobjede Zorana Milanovića, SDP-ova kandidata na predsjedničkim izborima - sastalo se BaukPredsjedništvo te stranke. Analizirali su rezultate te pripremali strategiju za parlamentarne izbore, za koje je imenovano 10 koordinatora, javlja HRT.

SDP u pripremu za parlamentarne izbore ide s većim kapitalom nego dosad. Nakon europskih izbora nakon kojih su, kako kažu, ostvarili moralnu pbjedu - zbijaju redove i kreću u borbu za uspjeh na parlamentarnim izborima.

- Mi smo uvijek spremni za izbore, a izborni proces kakav je sada zahtijeva nešto drugačiju organizaciju radi teritorijalne strukture izbornih jedinica koje ne odražavaju teritorijalnu strukturu RH. Ovo je uobičajeni političko-tehnički potez uoči izbora, kazao je član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk koji je i jedan od koordinatora.

Na pitanje spremaju li se kakve koalicije odgovorio je da je to pitanje u nadležnosti Glavnog odbora koji je prije donio koaliciju s HSS-om. Otvoreni smo i prema HSU i zasad se još ne spominju druga imena. Moguće su i 'točkaste' koalicije u izbornim jedinicama, dodao je. Također je kazao kako će predsjednik stranke Davor Bernardić biti kandidat za premijera, ako SDP ostvari takav rezultat. Siguran je da hoće.

(hkv)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.