Priopćenje MUP-a

Ministarstvo unutarnjih poslova RH objavilo je priopćenje u vezi s upitima medija o postupanju hrvatske granične policije prema stranim državljanima na području Buhača.

"Jučerašnjeg dana između 20 i 21 sat policijski službenici na zaštiti državne granice PU karlovačke su na području MUPBuhača zatekli u odvojenim skupinama ukupno 18 punoljetnih muških osoba u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, koji su od te namjere odvraćeni.

Nakon nekog vremena spomenute osobe su na području BiH zatekli i službenici Granične policije BiH, koji su kontaktirali službujućeg šefa smjene PGP Cetingrad i o navedenome ga izvijestili.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, prilikom odvraćanja policijski službenici nisu uporabili sredstava prisile prema osobama zatečenim u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, niti su na osobama bile vidljive ozljede niti je itko zatražio liječničku pomoć, a niti je o navodnim ozljedama izvijestila granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta.

Kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije, Ministarstvo unutarnjih poslova će detaljno ispitati istinitost navoda o ozljedama osoba, kao i istinitost navoda o uporabi sredstava prisile", stoji u priopćenju.

Ranije je objavljeno da je bosanskohercegovačka granična policija zatekla noćas 18 lakše ozlijeđenih migranata na području Velike Kladuše. Primljeni su u tamošnji Dom zdravlja, a nakon pretraga svi su pušteni u pratnji policije. Migranti i brojni mediji u Bosni i Hercegovini tvrde da ih je pretukla hrvatska policija, a MUP RH to demantira. Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.