Ljubomir ŠkrinjarLjubomir Škrinjar

Hrvatska svjetla i tame

Pregled reportaža

Reportaže u kronološkom redu

U Zagrebu predstavljena knjiga "Otkrivena tajna masona"

Sinoć je u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu predstavljena knjiga čileanskoga kardinala i nadbiskupa Santiaga Jose Marie Cara y Rodrigueza (1866 -1958.) "Otkrivena tajna masona s enciklikom Ljudski rod (Humanum genus) pape Lava XIII." Ovu rijetku knjigu u Hrvatskoj, iako je stara skoro 90 godina, su predstavili generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Milivoj Bolobanić, prof.dr.  Josip Jurčević i admiral Davor Domazet-Lošo. Mons. Bolobanić je na kraju svog izlaganja pročitao pokajničko pismo masona Emila Zole, prof. Jurčević je govorio i o hrvatskim masonima u Jugoslavenskom odboru, a admiral Domazet je objasnio zašto je presuda u Haagu izrečena baš 15. travnja u 11 sati i 6 minuta.

1_Kaptol_zagreb

Nadbiskupijski pastoralni institut, Kaptol 29a, Zagreb

3_nadbiskup_institut

4_Tajna_masona

Knjigu je objavila zagrebačka naklada Benedikta, a može se kupiti u knjižarama Verbum.

Kardinal Rodriguez na početku knjige ističe kako svi roditelji katoličkih obitelji, te svaka osoba koja se iskreno zanima za svoju vjeru, svoju zemlju i dobrobit čovječanstva trebaju ponešto znati o organizaciji i nauku masona koji su u bliskoj vezi s mnogim važnim pitanjima i događajima u svijetu.

2_prof_Jurcevic

Prof. dr. Josip Jurčević

Profesor Jurčević je na početku izlaganja o knjizi čileanskoga kardinala Rodrigueza naglasio da se radi o rijetkoj knjizi u Hrvatskoj, iako je stara skoro 90 godina. U cijelom nizu poglavlja veoma lako možete prepoznati što su to masoni, njihovi obredi, prijevare, lažno predstavljanje… Dok čitate knjigu mislima budite u Hrvatskoj, i sve će vam biti jasno.

Što su to masoni još uvijek je zagonetka u Hrvatskoj, iako to ne bi trebala biti. I zato se prema tom pitanju potpuno pogrešno odnosimo. Naše neznanje je jedan od razloga zašto oni uspijevaju.

Budući smo društvo neznanja, a sve što je nepoznato izaziva strah i paralizu čovjeka, za Hrvate je iznimno značajno upoznavanje s načinom kako djeluju i rade masoni.

Tada ćemo vidjeti da tajna masona uopće ne postoji. Uvijek se radi, pa tako i u slučaju Hrvatske, o materijalnim i geopolitičkim interesima - okupacija, kolonizacija i uništavanje tradicionalnih hrvatskih vrijednosti.

Jurčević je spomenuo, iako se u knjizi čileanskog kardinala o tome ne govori, da su Hrvati masoni iz Čilea i Argentine financirali Jugoslavenski odbor u Parizu (1915-1918.), a masonske organizacije iz Južne Amerike su izdašno potpomagale i drugu Jugoslavensku državu (Tita).

Veoma jasni i konkretni interesi, i tko će gospodariti Hrvatskom, stoje iza presude u Haagu. Zapravo iza svega stoje masonske lože.

Povjerenje se posljednjih deset godina davalo ljudima koji su pripadnici tih navodno tajnih masonskih organizacija. Potrudite se prepoznati tko se to lažno predstavlja u Hrvatskoj, tko su sluge tih interesnih organizacija, i razgovarajte s prijateljima o tome, sada i pred izbore.

Naša zadnja obrana od masona je Katolička crkva – rekao je na kraju izlaganja prof. Jurčević.

6_Tajna_masona_dv

Zbog izuzetno velikog odaziva organizaor je na prvom katu morao otvoriti dvoranu u koju se video-vezom  prenosilo predstavljanje knjige.

5_Boloban_i_Domazet

mons. Milivoj Bolobanić i admiral Davor Domazet-Lošo

 

Na početku svog izlaganja admiral Domazet obratio se slušateljstvu s pitanjem: "Koji je danas datum?" 18. travnja. A što je 18? To su tri šestice. Simboličan datum za predstavljanje ove knjige.

Masoni djeluju pod alegorijama i simbolima, među kojima su i brojevi. Kad se otkrivaju njihove urote, onda će vas javno ismijavati i tuči nekakvim "smiješnim“ teorijama urote - rekao je Domazet. Oni djeluju pomoću inverzija (prijevare) i destrukcija (razaraju sve što ima veze s Bogom i crkvom). Oni su protiv bilo kakve slobodne i neovisne Hrvatske države.

15. travanj – presudu u Haagu su izrekli masoni i njihove lože (bilo engleske bilo francuske). To je presuda Hrvatskoj državi. Sva druga tumačenja su suvišna.

Zašto baš 15. travnja? Ante Pavelić je došao u Zagreb 15. travnja.

Koliko godina je dobio general Gotovina? 24.  A to je – 4 x 6

Koliko godina je dobio general Markač? 18.  A to je – 3 x 6

Kad je počelo suđenje? Točno u 11 sati i 6 minuta.

Jer njihov simbol je i brojka 11. To je prekoračenje Dekaloga – 10 Božjih zapovjedi.  Njihova brojka je i 101 koja simbolizira dva masonska stupa (J.i B.).

New York, 11.9., jedan avion je „slučajno“ nosio oznaku 11, a drugi 101.

1717.g., 24. lipnja - (6 + 6) - utemeljena je Velika loža Engleske „majka svih loža“.

200 godina kasnije, 1917g., Oktobarska revolucija.

1789.g., samo 72 godine (12 x 6!) nakon utemeljenja Velike lože Engleske, Francuska masonska revolucija, i otada kreće sve zlo.

100 godina kasnije, 1889. (6. svibnja) – podignut Eiffelov toranj (piramidnog oblika) koji je morao  biti veći i viši od, do tada najviše građevine i simbola Pariza, katedrale Notre Dame posvećene Blaženoj Djevici Mariji.

100 godina kasnije, 1989.g. pad Berlinskog zida.

Kad je bila naša Oluja? 5. kolovoza. Što je taj dan? Blagdan Gospe od Snijega!

Kad je pao Vukovar? 18.11. A to je 3 x 6 i 11.

Uoči presude u Haagu svi mediji u Hrvatskoj su pitali građane: "Što vi očekujete?" To je pitanje postavljeno da se pojača strah i malodušje kod naših ljudi. Iz istog razloga je i sudac Alfons Orie pročitao presude onako hladno i bezosjećajno.

A Hrvati su vodili najčišći rat u povijesti ratovanja, i još su slavili pobjedu, i to na Gospu Snježnu! Sve naše kroz povijest izvojevane pobjede uvijek su bile vezane uz datum blagdana Djevice Marije. To ljudi ne primjećuju.

Oni su u duši zli.

Oni žele do kraja poniziti hrvatski narod, i da svi padnemo u malodušje.

Ne smijemo pasti u malodušje!

Neće nas pobijediti njihove šestice, 11, 18, 24, ni 101, ni 111, ni piramida, ni šestar, ni kutnik, i to zato jer smo mi na Kristovoj strani – rekao je na kraju admiral Domazet.

7_Tajna_masona_dv

7a_Tajna_masona_dv

8_Boloban_tajna_masona

mons. Milivoj Bolobanić 

Cilj slobodnih zidara je neprekidno poticanje revolucija i borbe protiv Crkve – rekao je na početku izlaganja mons. Bolobanić. Vješto organizirana i disciplinirana zavjera protiv Krista i ljudi. Veliki meštar lože Velikog istoka Francuske, F. Mitterrand: "Mi smo protucrkva!"

Tko je i s kojim ciljem osmislio, financirao i zapalio tolike krvave revolucije i ratove posljednjih stoljeća? Tko već stoljećima širi bezboštvo, nasilje i nemoral svih vrsta? Odgovorni su za pojavu suvremenog socijalizma, koji je protivan kršćanskom milosrđu, a usta su im puna tobožnjom jednakošću svih ljudi.

Na kraju je mons. Bolobanić ispričao istinitu priču o čudotvornom obraćenju masona Emila Zole (francuskog književnika židovskog podrijetla), i pročitao Zolino pismo u svezi s tim događajem, koje je napisao u Rimu 1896. godine:

Emil Zola je jednog dana posjetio seosku crkvu ali ne s namjerom da se u njoj moli već da bi ismijao "glupi narod" koji je u nju pohrlio. Iste večeri Zola se poskliznuo što je za posljedicu imalo trostruki prijelom noge. Do dolaska liječnika iz grada noga je toliko natekla da je liječenje bilo pod upitnikom. I nakon dva mjeseca stanje je ostalo nepromijenjeno čak se i pogoršalo pa su se liječnici bavili mišlju da nogu amputiraju.

Sljedećeg Badnjaka morao je Zola ostati u krevetu i nije se mogao sastati sa prijateljima koji su ga došli posjetiti. Te iste noći usnuo je neobičan san: sanjao je da je u onoj istoj crkvi u kojoj je bio prije nego je slomio nogu. Svi prisutni su se radovali što su im noge zdrave a on mora hodati pomoću štaka. U jednom trenutku pojavila se na bočnom zidu lijepa žena koja je u naručju nosila dijete. U početku mu se učinilo kao da se ne miče, ali vrlo brzo je vidio kako je krenula prema oltaru obrativši mu se prijekornim pogledom:

"Zar stvarno nemaš želje koju bih ti mogla ispuniti? Baci štake i kreni!"

Bolesnik se pokoravao zaustivši bojažljivo:

"Zasigurno ovdje mogu dobro hodati, ali kako će biti vani?"

Pojava ga nije sablaznila, dapače učinila mu se poput majke koja zna voljeti. U snu je počeo pjevati Dominus vobiscum, istu onu molitvu koju je one večeri čuo u crkvi.

Sljedećeg ga jutra zabrinuto upita njegova supruga što se to s njim događa jer je čula da je noćas pjevušio crkvenu pjesmu. Odgovor je bio da ona mora još iste večeri zapaliti svijeću ispred slike Majke Božje. Tog trena Zola je osjetio u svojoj nozi trnce i kao da ga nešto vuče. Pokušao je ustati i to je učinio bez napora. Najednom nije više osjećao nikakvu bol u nozi a oteklina se potpuno povukla.

Nakon tog događaja Zola posjećuje mjesnog župnika i pismeno ga izvješćuje o svom čudnovatom ozdravljenju.

Ubrzo se ispovijeda kod kaledonskog nadbiskupa monsinjora Salloisa i predaje mu sljedeći dokument koji osobno potpisuje.

"Ja, dolje potpisani, član Velike lože i ujedno viši svećenik i najviši majstor (nositelj višeg reda časti), osnivač reda slobdonih zidara i njegovih loža u Egiptu, pojašnjavam ovim dopisom da sam bio član sekte slobodnih zidara 30 godina i 20 godina majstor tog reda i na taj način imao dovoljno vremena za temeljno sagledavanje njegovih nazora i planova:

- Slobodni zidari smatraju sebe potpuno čistim filozofskim i liberalnim redom kojem je stalo do istine i napretka morala i koji teži znanosti, umjetnosti i dobročinstvu.

- On lažno prikazuje sigurnost i tolerantnost prema ostalim religijama te da se na sastancima ne raspravlja o politici i religiji.

- Osim toga red obmanjuje javnost da slobodno zidarstvo nije religiozna sekta već hram pravde milosrđa i dobročinstva prema bližnjemu.

Posve suprotno tvrdim da slobodno zidarstvo nije ono za što se izdaje. Sve navedeno kao dobro u njihovim zakonima i ritualima lažno je. Sve su to same drske laži. Sve to pusto pretvaranje oko vrlina kao što su pravednost, dobročinstvo, milosrđe i ljubav jesu obmana kako u ložama tako i u srcima slobodnih zidara, čak su one njima potpuno strane - čast iznimkama - i ne prakticiraju ih. Istini nema mjesta u slobodnom zidarstvu; ona je braći lože potpuno strana. U redu slobodnih zidara caruje laž koja pred ničim ne preza. Pod prividnim plaštem istine gospodare tamo laž i zloba koje su lakomisleni i površni narod potpuno zarobile.

Stojim iza toga da je slobodno zidarstvo vjerska sekta čiji je cilj razoriti sve postojeće religije i sebe postaviti na njihovo mjesto te svijet uvjeriti u idolopoklonstvo.

Danas se iskreno kajem zbog toga što sam 30 godina živio u zabludi ali priznajem u čemu sistem cijelog slobodnog zidarstva počiva i da sam šireći tu nauku zavodio ljude koji su me masovno slijedili.

Nakon što me je Bog prosvijetlio svjestan sam svega lošeg što sam počinio. Zbog toga se odričem slobodnog zidarstva priznajući pred Crkvom kajanje za moje stranputice. Molim Boga za oproštenje za sve loše što sam uradio za mog pripadanja redu slobodnih zidara i molim nadpastira njegovu svetost papu Lea XIII da mi oprosti i sve one koje sam na neki način zaveo."

9_Tajna_masona_dv

"Bože čuvaj Hrvatsku" i "Kroacijo iz duše te ljubim" u izvedbi vokalno instrumentalnog sastava "Betlehem".

10_Tajna_masona_dv

Ljubomir Škrinjar

Pon, 26-02-2024, 06:38:30

Potpora

Svoju članarinu ili potporu za Portal HKV-a
možete uplatiti i skeniranjem koda.

Otvorite svoje mobilno bankarstvo i skenirajte kod. Unesite željeni novčani iznos. U opisu plaćanja navedite je li riječ o članarini ili donaciji za Portal HKV-a.

barkod hkv

Komentirajte

Zadnji komentari

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Copyright © 2024 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.