Ponedjeljak, 13. lipnja 2022.
baricicivosevic

Split: Afera s eksplicitnim porukama

Uoči novih izbora u Splitu buknula je afera s eksplicitnim porukama koje su, kako danas pišu mnogi mediji, ključni suradnici bivšega splitskoga gradonačelnika Ivice Puljka slali navodno djevojkama iz Srbije, od kojih je jedna bila maloljetna, iskorištavajući svoju političku funkciju da bi došli do seksualnih usluga. (hkv)
Subota, 11. lipnja 2022.
SAD

Američki ministar obrane: Kina je sve agresivnija

Sjedinjene Države učinit će svoj dio posla kako bi ublažile tenzije s Kinom i spriječile sukob, iako Peking postaje sve agresivniji u azijskoj regiji, uključivo i u blizini Tajvana, rekao je u subotu američki ministar obrane Lloyd Austin. (hkv)
Srijeda, 15. lipnja 2022.
Inflacija

Inflacija u svibnju ubrzala na rekordnih 10,8 posto

Cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju u svibnju ove godine porasle su u odnosu na isti mjesec 2021. godine za 10,8 posto, objavio je u srijedu Državni zavod za statistiku (DZS), što je nova najviša stopa inflacije otkad DZS vodi podatke. (hkv)
HKV
Gospodarstvo

Vukovac upitala prijeti li nam glad zbog velikih poskupljenja

Lip 14, 2022
Zastupnica Ružica Vukovac (Za pravednu Hrvatsku) zapitala se u utorak prijeti li Hrvatskoj glad s obzirom na velika poskupljenja niza ključnih proizvoda te izjavila kako ju je strah odgovora na pitanje što nas čeka nakon sezone i sljedeće godine. (hkv)
Assange
Svijet

London odobrio izručenje Juliana Assangea SAD-u

Lip 17, 2022
Britanska vlada dala je zeleno svjetlo za izručenje osnivača Wikileaksa Juliana Assangea Sjedinjenim Američkim Državama. Ministrica unutarnjih poslova Priti Patel potpisala je nalog za ekstradiciju. (DW)