Zašto ne birati Zorana Milanovića

Zaista se ovih tmurnih dana narod u Hrvatskoj može od srca nasmijati, ali i prilično zabrinuti gledajući predizborne predstave stand-up političkog komedijaša Zorana Milanovića u kojima on glumi ozbiljnog političara. Tako je, nastavljajući briljirati u ulozi odkačenog redikula opet pobrkao lončiće i suprotno svome sloganu 'Nema povratka na staro' odmah na početku predizborne kampanje vratio se na staro, pozdravljajući birače u Dubrovniku starim jugokomunističkim pozdravom – Drugovi i drugarice. Tim provokativnim pozdravom, od kojeg bi se normalnim Hrvatima trebala dizati kosa na glavi, novopečeni 'domoljub' Milanović dao je, dakle, jasno na znanje svima kako je za njegapravo domoljublje samo ono koje je proizvelo Bleiburg, križne puteve, razoreni Dubrovnik, Vukovar, Škabrnju.... Koje je progonilo, likvidiralo i iselilo milijune Hrvata, dok je one preostale držalo zatočene u jugobalkanskoj tamnici gotovo pola stoljeća.

Zar manifestacija takvog 'domoljublja' trenutnog hrvatskog premijera, s kojom je započeo i dalje nastavlja voditi svoju predizbornu kampanju inateći se s zdravim razumom, nije izravan dokaz kako on još uvijek misli, radi i komunicira na 'bivši' način? Odnosno, ponaša se na način na koji su se ponašali bivši jugokomunisti - jedno misli, drugo priča, a treće radi.

Kada bi Milanović bio ozbiljan političar, koji drži do sebe i vodećeg položaja koji trenutno zauzima u hrvatskoj državi, vrlo bi pozorno promislio prije nego bi počeo na takav ružan i provokativan način ponižavati sebe i birače. Kada premijer današnje hrvatske države četvrt stoljeća nakon što se ona oslobodila krvave jugokomunističke okupacije, svoju predizbornu kampanju započinje pozdravom drugovi i drugarice, onda s njime definitivno nešto nije u redu. On je zaista do kraja „pukao“ ako misli da će time osvojiti simpatije birača i dobiti izbore u današnjoj Hrvatskoj. Njegov bi mu američki spin doktor svakako morao preporučiti da provjeri svoj dodir s vremenom u kojem živi i narodom koji predstavlja.

U kolikom je tragikomičnom raskoraku Milanovićevo 'drugovi i drugarice' domoljublje s vremenom u kojem živi i istinskim domoljubljem hrvatskog naroda najbolje pokazuje njegov odnos prema hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Posebice onima koji već skoro godinu dana u nenormalnim uvjetima prosvjeduju ispred svog ministarstva u Zagrebu kako bi njega i njegove ministre podsjetili da je njihova dužnost voditi današnju Hrvatsku u skladu s nacionalnim interesima i potrebama hrvatskog naroda a ne 'bivših' drugova i drugarica.

Odnos prema braniteljima

U civiliziranim državama zapadne demokracije bezuvjetna dužnost i obveza svih političara, na vlasti i u oporbi, je pokazivanje štovanja i zahvalnosti poginulim i živim braniteljima. U svakoj prigodi i na svakom mjestu. Isto je i s velikom većinom građana tih država koji su odgajani da gaje apsolutno najdublje poštovanje za iskazanu hrabrost i žrtvu svojih branitelja.

Nažalost, drugovi i drugarice na čelu s Milanovićem, kada su u pitanju hrvatski branitelji ne misle tako. Prema 100 postotnim invalidima i borcima iz Domovinskog rata (pogrdno nazvanim 'šatorašima') koji protestiraju u Savskoj trenutni hrvatski premijer ponaša se potpuno bezosjećajno, ignorantski i grubo. Njegova uvrijedljiva ignorancija i jeftina teatralnost u odnosu na te najhrabrije i najvrijednije ljude koje je Hrvatska iznjedrila, normalnom čovjeku jednostavno se gade. A što tek reći o njegovom soljenju još nezaraslih rana hrvatskih branitelja nasilnom srbizacijom Vukovara ćirilicom? Ili čestom, ciničnom degradacijom njihove uloge i žrtve u borbi za hrvatsku slobodu i državu? Zar sve to ne pokazuje koliko je on u bivšem sustavu drugova i drugarica temeljito dresiran režati na istinsko hrvatsko domoljublje i domoljube?

Desetljeća ispiranja mozga u školama, na fakultetima i u obiteljima bivših jugofunkcionera uspjela su u Hrvatskoj JugokomunistiDesetljeća ispiranja mozga u školama, na fakultetima i u obiteljima bivših jugofunkcionera uspjela su u Hrvatskoj proizvesti takvu klasu okorjelih jugozombija u politici i medijima koja je nemilosrdno gazila i ocrnjivala svaku ideju hrvatske slobode i državne samostalnosti. Njih ni danas ne zanima žrtva i patnja koju je hrvatski narod na svom povijesnom putu podnio za ostvarenje tog cilja. Njih ne zanimaju ni temeljne vrijednosti koje su ga na tom putu održale. Njih zanima samo vlast i ugodan parazitski život na koji su u bivšoj Jugoslaviji navikli.proizvesti takvu klasu okorjelih jugozombija u politici i medijima koja je nemilosrdno gazila i ocrnjivala svaku ideju hrvatske slobode i državne samostalnosti. Njih ni danas ne zanima žrtva i patnja koju je hrvatski narod na svom povijesnom putu podnio za ostvarenje tog cilja. Njih ne zanimaju ni temeljne vrijednosti koje su ga na tom putu održale. Njih zanima samo vlast i ugodan parazitski život na koji su u bivšoj Jugoslaviji navikli.

Ideja da zabetonirani 'bivši' jugokomunisti tipa Račan, Mesić, Josipović, Milanović i njima slični, povratkom na vlast, novostvorenu hrvatsku državu mogu pogurati naprijed i donijeti joj neku bolju budućnost doista je mit. Čista glupost. I apsolutno je pogrešno zadržavati ih u hrvatskoj politici. Čak i kada bi to željeli, oni iz puno razloga ne smiju postati hrvatski domoljubi niti se usredotočiti na postizanje hrvatskih nacionalnih ciljeva.

Koji to dakle birači u Hrvatskoj danas, nakon svega što je do sada Milanović učinio i izjavio, doista vjeruju kako se on preko noći može preobraziti u hrvatskog domoljuba i ostankom na vlasti donijeti im dobro? To mogu jedino oni koje je zahvatila kolektivna amnezija pa se ne sjećaju njegovog intervjua s Stankovićem (Nedjeljom u 2), nasilne srbizacije Vukovara ćirilicom, očajničkog pokušaja sprječavanja izručenja isluženog jugoudbaša Perkovića Njemačkoj, izjava o 'slučajnoj državi' i 'paradoksalnoj naciji', pjesama ('Druže Tito mi ti se kunemo', 'Na Kordunu grob do groba', 'Od Vardara pa do Triglava', 'Računajte na nas' ....) koje su se orile na dan pretprošlih parlamentarnih izbora iz središnjice SDP-a na Iblerovom trgu, gdje su Zoki i njegovi 'drugovi i drugarice', uvjereni kako su pobijedili, prerano počeli slaviti.

Milanovića zanima isključivo vlast

Zašto se dakle Milanović, jugokomunistički odgojen i okamenjen u uvjerenju kako je hrvatsko domoljublje obično „sranje“ kojim su opsjednuti jedino uskogrudni hrvatski ognjištari, šovinisti, fašisti i ostali zatucani primitivci , sad najedanput, i to vrlo nespretno, počeo loviti upravo za domoljublje kao utopljenik za slamku? Jednostavno zato što ga zanima isključivo vlast i privelegije koje ona donosi pa je stoga spreman učiniti sve kako bi je zadržao. Bez obzira koliko štete i sramote Hrvatskoj time nanosi. Na kraju krajeva kada se njegov bivši 'raj na zemlji' raspao ogoljen do kosti, što mu je drugo i preostalo nego liječiti svoje frustracije blebetanjem nepromišljenih gluposti koje odražavaju svu tjeskobu njegove 'bivše' odnarođenosti?

Računajući na notorno brzu zaboravnost hrvatskog naroda Milanović često mijenja mišljenje i njegovi javni nastupi poput ovih predizbornih, neukusno začinjenih s 'drugovi i drugarice, nisu ništa drugo do provokativni politički cirkus pun zbunjujuće retorike bez ikakvog uporišta u stvarnosti. Danas više zapravo nitko ne zna što Milanović hoće, koga zastupa i gdje stoji. On je u stanju napraviti trostruki salto u jednoj rečenici s čudnom rupom u logici koju samo on razumije. Čak i površnom promatraču nije teško zaključiti kako je inverzija (okretanje stvari naopako) po kojoj je odnarođenost -domoljublje, neuspjeh- uspjeh, nesposobnost- sposobnost... glavna karakteristika njegove politike i retorike. Ono što on priča jednostavno nema UspjesiMože li netko konkretno nabrojiti koje je to koristi Hrvatska imala od Milanovićeva dosadašnjeg mandata na mjestu premijera? Ako se u korist ne računa nasilno srbiziranje Vukovara ćirilicom, blamaža u slučaju Perković, rekordna zauženost, iseljavanje iz Hrvatske preko sto tisuća mladih i visoko obrazovanih ljudi... Oni koje interesiraju samo gole činjenice, a ne Milanovićevo lupetanje, lako će doći do zaključka kako su Milanović i njegova vlada loše upravljali sa svime za što su bili odgovorni.smisla jer nema potvrde u stvarnom životu. Osim što potvrđuje da njegova politika i retorika egzistiraju negdje u prostoru između krajnje sramote i potpune nesposobnosti.

U prošle tri godine Milanovićevog mandata Hrvatska je zahvaljujući njemu postala država slučaj, s mnoštvom skandala koji su je osramotili. Kad god je trebalo napraviti ili blebnuti neku glupost kojom bi se osramotila i ponizila Hrvatska, Milanović je bio tu.

Svojim otkačenim ponašanjem na mjestu predsjednika vlade, Milanović je dakle definitivno dokazao da nema razvijen nacionalni ponos, jasnu domoljubnu viziju ni političku zrelost potrebnu za vodeće mjesto u jednoj slobodnoj i demokratskoj državi. Cijeli svoj mandat on se brutalno iscrpljivao u sukobima i svađama ne samo s HDZ-eom, braniteljima, novoizabranom predsjednicom, stranim državnicima, nego i svojim najbližim suradnicima. Dokazujući svima kako je jedino on u pravu, jedino on sve zna i sve može.

Može li netko konkretno nabrojiti koje je to koristi Hrvatska imala od Milanovićeva dosadašnjeg mandata na mjestu premijera? Ako se u korist ne računa nasilno srbiziranje Vukovara ćirilicom, blamaža u slučaju Perković, rekordna zauženost, iseljavanje iz Hrvatske preko sto tisuća mladih i visoko obrazovanih ljudi... Oni koje interesiraju samo gole činjenice, a ne Milanovićevo lupetanje, lako će doći do zaključka kako su Milanović i njegova vlada loše upravljali sa svime za što su bili odgovorni.

Da, to je gola istina. I to je ono zbog čega je Hrvatska danas tu gdje je. Iako Milanović i njegovi ministri u vladi, kao u Andersenovoj bajci, stalno uvjeravaju narod kako nije car gol. Odnosno kako će njihova politika izokretanja stvari naopačke i mlaćenja prazne slame eventualno u budućnosti donijeti promjene na bolje. Kao što znamo, još tamo od 1941., to je uvijek bila samo obmanjujuća fantazija. Jugokomunisti i njihovi nasljednici navikli su živjeti parazitski i ponašati se neodgovrno, trošeći uvijek više nego što imaju.

Nekontrolirani rast duga

Pogledajte samo kako se u zadnje tri godine od kada su Milanović i drugovi preuzeli vlast vanjski dug Hrvatske enormno povećao i nekontrolirano raste. To je vremenska bomba s kojom će se buduća vlada i naraštaji morati suočiti. Oni će morati rješavati goleme probleme koje su Milanović i drugovi natovarili na leđa hrvatskom narodu i državi razbacujući okolo posuđeni novac na stvari koje ne donose koristi.

U vremenu preostalom do parlamentarnih izbora pred hrvatskim narodom ispriječit će se još puno izazova i zamki koje mu spremaju vješti manipulatori, medijski spin doktori i specijalisti za zbunjivanje lakomislenih birača. Kojima odgovara da upravo jedan takav obezglavljeni politički cirkusant ostane na vlasti u Hrvatskoj. Ali teško je povjerovati da će Milanović, kao što nije ni Josipović, uobičajnim koktelom 'bivšeg' zaglupljivanja i obmanjivanja još jedan put uspjeti prevariti većinu naroda.

Katastrofalna situacija u Hrvatskoj na jasan način ukazuje kako se politika jugokomunistički odgojenih i IzboriNadolazeći parlamentarni izbori u Hrvatskoj bit će kritični. Teško je zamisliti da će hrvatski narod s ovakvim stanjem u državi, stalnim urušavanjem standarda i ugleda produžiti mandat recikliranim jugokomunistima na čelu s odkačenim Milanovićem. Jednostavno nitko razuman svojim glasom neće htijeti nanijeti još veću štetu sebi i svojoj djeci.otškolovanih političara i samostalna hrvatska država apsolutno ni u čemu ne podudaraju. Milanović i njegovi ministri su savršen primjer za to. Ako su on, Pusićka i Ostojić najbolji izbor za Hrvatsku onda se nemojte čuditi što je situacija takva kakva je, zašto se oni koji nešto vrijede masovno iseljavaju i zašto se nastavlja 'bivša' agonija kojoj je teško nazrijeti kraj?

Zašto bi dakle razumni birači u Hrvatskoj dali još jedan mandat drugovima i drugaricama kada se njihova današnja politika i rezultati gotovo ne razlikuje od one za vrijeme bivše Jugoslavije? Zar nije vrijeme da 'bivši' drugovi i drugarice konačno odu s hrvatske političke scene? Zar njihov odnos prema hrvatskoj državi i narodu nijenegativan i razočaravajući? Rezultati isto tako? Zar nije očito je da su oni, isto kao i u bivšoj Jugoslaviji, u politici samo zbog sebe?

Nadolazeći parlamentarni izbori u Hrvatskoj bit će kritični. Teško je zamisliti da će hrvatski narod s ovakvim stanjem u državi, stalnim urušavanjem standarda i ugleda produžiti mandat recikliranim jugokomunistima na čelu s odkačenim Milanovićem. Jednostavno nitko razuman svojim glasom neće htijeti nanijeti još veću štetu sebi i svojoj djeci.

Nadajmo se kako će rezultati skorih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj biti odraz trenutnog stanja u društvu. Kako će svojim glasovanjem birači poslati jasnu poruku Milanoviću- Druže Zorane, dosta je bilo! Ti nikada nisi bio kvalificiran za mjesto hrvatskog premijera niti si na toj funkciji učinio bilo što čime bi unaprijedio hrvatski narod i državu. Bio si loš premijer, loše si se ponašao i vodio lošu politiku koja je Hrvatskoj nanijela golemu štetu i sramotu. Pridruži se Mesiću i Josipoviću u ropotarnici hrvatske povijesti i šetaj sa svojim drugovima i drugaricama po šumama i gorama gdjese slave hrvatska sramota i porazi. Tamo ti je mjesto.

Željko Dogan

Uto, 26-05-2020, 02:28:30

Najave

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

1 klik na Facebooku za hkv.hr

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2020 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.