Ovih dana pokrenuto je potpisivanje peticije kojom hrvatski intelektualci traže odgađanje referenduma o pristupanju Gotovina i MarkačHrvatske Europskoj uniji sve do završetka žalbenog postupka u suđenju hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, odnosno sve do donošenja konačne presude. Iako su vjerojatno svi svjesni gotovo nikakve šanse da vladajuće strukture promijene išta u svojoj politici, prema Haagu i Europskoj uniji, a pogotovo ne isforsirani datum referenduma, ova peticija pokazuje kako heroji Domovinskoga rata i dalje u Hrvatskoj nisu zaboravljeni.

Štoviše, mnogi se analitičari slažu kako su generali Ante Gotovina i Mladen Markač, ali i ne samo oni, jednostavno žrtvovani kao jedan od brojnih ustupaka vladajući struktura u zamjenu za članstvom u Europskoj uniji. Stoga se peticija koju ovdje donosimo može shvatiti i kao moralni čin kojim se poručuje kako bilo kakvo članstvo Hrvatske u nekoj asocijaciji nije bilo vrijedno izdaje vlastitih junaka. Oni koji se žele pridružiti ovoj inicijativi svoj potpis mogu uputiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..(hkv)

 

Referendum poslije presude hrvatskim generalima!

Zahtjev hrvatskim vlastima

Zahtijevamo da se referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji održi nakon donošenja konačne presude hrvatskim generalima!

Bivši francuski vojni biskup Michel Dubost, na međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdesu, rekao je da se divi Hrvatima, jer imaju nešto što sve više nestaje, imaju vrijednosti koje se u Europi gube, a bez kojih ona ne može živjeti. I doista, moramo se sjetiti samo dviju činjenica koje to zorno pokazuju.

Pravo i obaveza svake države jest vratiti svoj okupirani teritorij. U Ženevskoj konvenciji od 12. kolovoza 1949., koja Markač i Gotovinagovori o ratnim zločinima, odredba članka 3. stavak 1. Protokola II. kaže:

"Ne može se pozivati ni na jednu odredbu ovog protokola da bi se ugrozio suverenitet države ili odgovornost vlade da svim zakonitim sredstvima održava ili ponovno uspostavi zakon i red u državi ili da brani nacionalno jedinstvo i teritorijalni integritet države!"

Nasuprot tome EU je kaznio Hrvatsku ukidanjem Phare programa već drugog dana oslobodilačke operacije "Oluja", pozivajući se na lažne tvrdnje o prekomjernom granatiranju Knina. Na tome tragu Tužiteljstvo haaškoga suda optužilo je hrvatske generale, iskonstruiralo pravnu normu o "zajedničkom zločinačkom pothvatu" kako bi moglo optužiti čitave civilne i vojne strukture.

Nakon takvih blasfemičnih optužaba hrvatski narod je postavio javno i otvoreno pitanje, na koje nikada nije dobio odgovor, je li bilo prekomjerna granatiranja Vukovara, Dubrovnika, Osijeka, Vinkovaca, Karlovca, Siska, Sl. Broda, Zadra, Šibenika, i tolikih drugih gradova i mjesta. Je li "zajednički zločinački pothvat" planirana i provedena agresija od strane JNA i srpskih paravojnih snaga na Hrvatsku, nakon što su se njezini građani plebiscitarno odlučila za samostalnost i samopredljenje, koju je bio još prije Pariške mirovne konferencije usadio kao misao vodilju tolikim potlačenim narodima američki predsjednik Woodrow Wilson. Je li netko odgovarao za prvo spaljeno mjesto, pravi holokaust na početku srpske agresije na Hrvatsku - istočnoslavonsko mjesto Ćelije koje se našlo na putu barbarogenijima? Je li bilo prekomjerno granatirano Sarajevo...?

Po sadržaju optužnica i presudama kao da je u tim gradovima 90-tih godina vladao mir, a građani uživali u baroknoj euglazbi. Takvo ponašanje Europe može se nazvati povijesni primjerom beščašća i licemjerja, gaženje svih kršćanskih vrijednosti na kojima se održala Europa stoljećima. Čini se da su ipak naše moralne vrijednosti u korijenima jedne druge Europe koju su stvarali njezini najbolji umovi, nadasve kršćanski mislioci. Izjednačavanje žrtve i agresora dogodilo se prvi put u povijesti, kao što se dogodilo prvi put da glavni protagonisti rata - agresije na Hrvatsku, nisu osuđeni. Time je u Europi visoko podignuta sramna zastava - zastava rata, a ne zastava mira, koju su donijeli hrvatski branitelji. Nismo mogli ni vjerovati koliko je francuski premijer Georges Clemenceau svojedobno bio u pravu kad je tvrdio da je dobiti mir teže nego rat. U konačnici sve to govori koliko je Europi stalo do slobode i prava naroda koji su stoljećima bili imperijalnim žrtvama.

Poštovanje i prilagođavanje Hrvatske odlukama Haaškoga suda bio je stalan zahtjev EU-a i ostao je do danas, iako se sve vrijeme taj "sud" odnosio rasistički prema pojedinim narodima. To se konstatira i u nedavnom pismu 20 hrvatskih akademika, biskupa i nadbiskupa Vijeću Hrvatska vlastAko hrvatske vlasti ne bi željele odgoditi referendum, time bi bitno umanjile plebiscitarni izlazak na referendum o EU i pokazale da nas vode u EU jer ne znaju što s hrvatskom državom, kao što nisu znale ni 1918. pa su, nasuprot jasnim upozorenjima odveli narod kao guske u magluSigurnosti UN-a, koje je supotpisalo 2300 građana (230 sveučilišnih profesora i doktora znanosti). Spomenimo samo jednu konstataciju iz toga pisma: "Zatočili ste ih i zato što su umjesto vas spasili sto tisuća muslimana (nesrba) u vašoj navodno zaštićenoj zoni Bihaću, a poslije pokolja u također vašoj zaštićenoj zoni Srebrenici." Slično upozorenje dao je i tadašnji američki vojni ataše u Hrvatskoj, tvrdeći da su general Gotovina i Hrvatska vojska tada spriječili genocid takvih razmjera kakav je bio samo u Drugome svjetskom ratu.

Haaški tužetelji su prešli preko tolikih zlodjela. Nisu nikoga optužili za tolika silovanja... Žrtve svakodnevno gledaju silovatelje na ulicama hrvatskih gradova, posebice na ulicama Vukovara. To najednom nije zločin, možda zato jer je to radio agresor, a njega su od mnogošto amnestirali.

Sve su hrvatske vlasti od 2000. poslušno prihvaćale ili prelazile, zbog navodno viših ciljeva, preko nakaradnih pogleda na osnovne vrjednote, koje su u suprotnosti sa civilizacijskim vrjednotama o kojima je tako upečatljivo govorio francuski vojni biskup, i ne samo on.

Ulaskom u EU pod takvim uvjetima Hrvatska ne će moći pomoći EU-u da spozna koje su stvarne vrjednote, bez kojih ona ne može opstati. Zato pozivamo hrvatske vlasti da promijene odluku o nadnevku referenduma i odgode je sve dok se ne objavi konačna presuda Haaškoga suda hrvatskim generalima.

Želimo se još jednom uvjeriti u njihovu vjerodostojnost, želimo vidjeti je li Europa prepoznala žrtvu, razlikuje je li vrijednosti slatke i drage slobode od sužanjstva. Zato trebamo izići na referendum o EU tek pošto vidimo konačnu Hrvatski saborpresudu našim generalima.

Time želimo dati priliku članicama EU-a da se izjasne - smatraju li oni i dalje da postoje više i manje vrijedni narodi. I da pokažu je li im i dalje nebitno hoće li netko pobiti i 100 000 pripadnika nekog - po njima - manje vrijednog naroda. Uvjereni smo da bi njihovi generali zaslužni za spašavanje tako velikog broja ljudi dobili Nobelovu nagradu za mir, bili bi slavljeni, a hrvatski su generali u prvostupanjskoj presudi drakonski osuđeni!

Ako hrvatske vlasti ne bi željele odgoditi referendum, time bi bitno umanjile plebiscitarni izlazak na referendum o EU i pokazale da nas vode u EU jer ne znaju što s hrvatskom državom, kao što nisu znale ni 1918. pa su, nasuprot jasnim upozorenjima odveli narod kao guske u maglu. U magli isprepletenom raznim protuhrvatskim ideologijama ostali smo gotovo jedno stoljeće, plativši neizmjernom žrtvom. I tada se naše pretke uvjeravalo kako nemaju alternative. Slobodan građanin, slobodan narod uvijek ima alternative, a to je sloboda i samostalnost, poput Norveške i Švicarske. Ne možete nas stoga zaplašiti ni sa eventualnim balkanskim parlamentima, jer jednostavno tamo ne pripadamo.

Ne bude li se odgodio referendum to će biti dokaz da hrvatske vlasti ne žele pomoći članicama EU-a, pa pozivamo hrvatske građane da na referendumu pokažu i jednima i drugima da, slično francuskom vojnom biskupu, puno više cijene hrvatske vrjednote od onih koje nam propagiraju iz EU-a, a slijepo podržavaju hrvatske vlasti od 2000. misleći na svoje fotelje, a ne na dobrobit naroda.

akademik Dubravko Jelčić

mons. Ante Jurić, nadbiskup u miru

prof. dr. sc. Stjepan Marčelja, dopisni član HAZU, full member of Australian Academy of Science, Australia

akademik Josip Pečarić

Ante Glibota, redovni član Evropske Akademije Umjetnosti Znanosti i Literature (EASL), Paris

dr. Zvonimir Šeparović, profesor emeritus Sveučilišta u Zagrebu, član Europske akademije znanosti i umjetnosti

dr. sc. Maja Andrić

dr. sc. Mato Artuković

prof. dr. sc Vanda Babić, Sveučilište u Zadru

prof. dr. sc. Ivan Bakran, Zagreb

dr. sc. Mladen Bandić, dipl. ing. građ.

doc. dr. sc. Senka Banić

doc. dr. sc. Zlatko Begonja

dr. sc. Ivana Benzon

prof. dr. sc. Mihovil Biočić, KBC Split, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu

dr. sc. Srećko Botrić, Sveučilište u Splitu

prof. dr. sc. Zdravka Božikov, Split

doc. dr. sc. Snjezana Braić, Prirodoslovno matematički fakultet, Split

dr. sc. Morana Brkljačić Žagrović, dr. med.

dr. sc. Miljenko Buljac

prof. dr. sc. Marin Čikeš, Sveučilište u Zagrebu

dr. sc. Ambroz Čivljak, predavač i znanstveni suradnik

doc. dr. sc. Alojzije Čondić, Split

prof. dr. sc. don Josip Čorić

prof. dr. sc. Vera Čuljak

prof. Ante Čuvalo, Ph. D.

prof. dr. sc. Vladimir Ćepulić

prof. dr. sc. Alojz Ćubelić, Katolički bogoslovni fakultet

prof. dr. sc. Borislav Dadić

doc. dr. sc. Pero Draganić, dr. med.

prof. dr. sc. Andrej Dujella

prof. dr. sc. Neven Elezović, FER, Zagreb

prof. dr. sc. Rea Fulgosi- Masnjak, redovita profesorica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

prof. dr. sc. Danica Galešić Ljubanović, patolog, Zagreb

prof. dr. sc. Ana Marija Grancarić

prof. dr. Vinko Grubišić, professor emeritus , Sveučilište Waterlooi, Germanski i slavenski studiji (Germanic and Slavic Studies), Kanada

dr. sc. Željko Hanjš

prof. dr. Ivan Ilić, professor emeritus, FER, Sveučilište u Zagrebu

prof. dr. sc. Borka Jadrijević

dr. sc. Julije Jakšetić

dr. Milan Jelić, dipl. ekonomist, Argentina

prof. dr. sc. Damir Kalpić

prof. dr. sc. Ivan Karlić

prof. dr. sc. Vladimir Katović, Wright State University, Dayton, OH USA

doc. dr. sc. Marijan Kirin

prof. dr. sc. Milica Klaričić Bakula

prof. dr. sc. Srećko Kovač

prof. dr. Slavko Kovačić, Split

dr. sc. fra Smiljan - Dragan Kožul, O. F. M., Duhovni ravnatelj Pokreta Krunice za obraćenje i mir

prof. dr. sc. Šimun Križanac

prof. dr. sc. Mario Krnić

dr. sc. Nikša Krstulović

prof. dr. sc. Marija Šiško Kuliš, Split

prof. dr. sc. Stipe Kutleša

prof. dr. sc. Slobodan Lang

prof. dr. sc. Ante Lauc

Maja Lukac-Stier, doktor filozofije i sveučilišni profesor, Buenos Aires, Argentina

prof. dr. sc. iur. Branimir Lukšić

dr. sc. Mislav E. Lukšić, Zadar

Marko Magdalenić, prof. - dirigent, KBF Zagreb

prof. dr. sci. Ivan Malčić

dr. sc. Ljubo Marangunić, sveuč.profesor u mirovini

dr. sc. Ivica Martinjak

prof. dr. sc. Marko Matić, Split

dr. sc. Josip Matjan, die

dr.sc. Bruno Mayer, dipl ing. tehnologije

dr.sc. Zvonimir Medvedović

dr. sc. Miroslav Međimorec, redatelj, hrvatski branitelj, diplomat

prof. dr. fra Andrija Nikić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Mostaru sa 1263 člana

prof. dr. sc. Milan Nosić

prof. dr. sc. Zarko Nozica

prof. dr. Dubravka Oraić Tolić

dr. ing. Marijan Papić, Vancouver, Canada

dr. sc. Đurđica Parac-Osterman, redoviti profesor u trajnom zvanju

prof. dr. sc. Davor Pavuna

prof. dr. sc. Ivan Perić

prof. dr. sc. Nedjeljko Perić

doc. dr. sc. Ante Periša

prof. dr. sc. Ivan Petrović

dr.sc. Dora Pokaz

prof. dr. sc. Tanja Pušić

dr. sc. Stjepan Razum, povjesničar i archivist

Prim. dr. sc. Darko Richter, Zagreb

prof. dr. sc. Dubravka Sesar, Zagreb

dr. sc. Drago Šimundža

Prim. dr.sc. Tatjana Šimurina, dr med., anesteziologinja

Đuro Tikvica, pijanist, profesor Muzičke akademije u Zagrebu

dr. sc. Hrvoje Valpotić, dr. med. vet., Veterinarski fakultet, Zagreb

dr. sc. Mislav Vedriš, dipl. inž. Šumarstva

dr. Mile Vidović

dr. sc. Petar Vučić

dr. sc. Zlatko Vučić

dr. sc. Vida Vukoja, lingvist

dr.sc. s. Lucila (Anica) Zovak, Švicarska

prof. dr. sc. Tomislav Živković

prof. dr. sc. Darko Žubrinić

Duško Abramović, Toronto, Canada

Nevena Abramović, Toronto, Canada

Dražen Adam, dipl. ing.

mr. sc. Goranka Adam, dipl. ing.

Zvonimir Ajduk, dipl. ing. građ., Split

Katica Amidžić Peročević, dipl. oec., Zagreb

Ružica Andrić, Sydney, Australija

Kata Andrijević (s.m.Slavomira)

Martina Antunović

Josip Anušić, vjeroučitelj

Ivanka Arambašić, Trogir

Viktor Arbanas, dipl. inž. u mirovini, Osijek / Baden

Stjepan Asić, dizajner, predsjednik AHK

Marko Aščić, dipl. ing. el.

don Miljenko Babaić

Ana Marija Babić

Ante Babić

Ivana Babić, prof. hrvatskog jezika, Zagreb

Tijana Babić

Ante Babin dipl. ing. brodogradnje

mr. sc. Zlatko Bacinger, predsjednik Bratovštine Petra Zrinskog - Časni stol Čakovec

Miljenko Bađun, hrvatski dragovoljac Domovinskog rata

dr. Ilija Bagarić, Požega

Ivan Balić, Split

Marijan Banić

Vicko Baraban, Švicarska

Lucija Barac, Adelaide, Australia

Ana Barbir

Marko Barbir

Milenko Barbir

Steven Barbir

Krešimir Barković, muzejski radnik, Pariz, Francuska

Josipa Barun

Mate Barun

Đurđica Bastjančić, prof.

Iva Bastjančić, stud.

Ivan Bastjančić, dipl. ing.

Daran Bašić, branitelj, Mostar

Đivo Bašić, Dubrovnik

Milan Bašić, Zagreb

Stanko Bašić, Split

Dragutin Bauman, ing.kem., član Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva

Jasna Begonja, Zadar

Mate Bekavac, geodet, Zagreb

Suzana Bekavac, pravnica, Zagreb

Ante Belas, Trogir

Darko Belović, kap., Rijeka

Tea Benzon, prof.

Zdenka Benzon, liječnik

Joan Beram, Sydney, Australia

Marijana Beram, Melbourne, Australia

Marko Beram, Melbourne, Australia

Sime Beram, Melburne, Australia

Simon Beram, Sydney, Australia

Tomislav Beram, Tajnik HOP-a za Australiju i Novi Zeland

Tomislav Beram, Predsjednik Hrvatskog medjudrustvenog odbora za zajednicku suradnju, Sydney, Australia

Dobrila Berković-Magdalenić, prof.

Luka Magdalenić, prof.

Jelena Beroš, dipl. oec.

Petar Bezjak

Ivan Bićanić, ing., Zagreb

Marija Bićanić, umirovljenica, Zagreb

mr. sc. Nikola Bićanić, profesor filozofije, Zagreb

Mihovil Bilać, Široki Brijeg

Ante Bilić, Canberra, Australia

Branimir Bilić, umirovljenik, Zagreb

Ivanka Bilić, umirovljenica, Zagreb

Stanislav Bilić, strojarski tehničar, Krško, Slovenija

Vlatko Bilić, dipl. ing. arh., Zagreb

Goran Blažević

Tomislav Bolanča, dipl. oec., Zadar

Damir Borovčak, dipl. ing., Zagreb

Ignacije Borović, P. Eng,.geolog, Vancouver, British Columbia

Marjan Bošnjak

Josip Botteri Dini, akad. slikar

mr.sc.ing. Davor Bozin, San Pedro, California

mr. sc. Tomislav Bradić

Ivan Bradvica, dipl. ing. građ., pjesnik

Miro Braić, privatni ugostitelj, Omiš

Roko Bralič, prof. kineziologije

Branko Bralić, Stobreč

Ivan Brdar, umirovljrnik, Cleveland, USA

Blazenka Brekalo, prof. fil. i rel. kulture

Marijo Brekalo

Kristijan Brkljačić, Kastel Stari

Milko Brković

Janko Bučar, književnik

Leonardo Budimlić Majnarić, ak. slikar član HDLU, Zagreb

Ivan Bukovac, Županja

Rudi Buntić, Softver Konzultant, Ludwigshafen/Međugorje

Frane Burazer, Sydney Australia

Denis Burčul, student na Sveučilištu Hamburg, Njemačka

Jasna Butković, Velika Gorica

Vinko Cerovski, predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata Velika Gorica

Vladimir P. Cettolo, dipl. inž. elektrot., Argentina

Lisa Ciaravalotti Galić, Woodbridge

Juraj Cigler, dipl. inž. građ., Čakovec

Sima Cirjak

Vinko Cujić, Hamburg

Tomislav Culjaga

Marko Curać, novinar

Marija Cvelbar, dipl. inž.

Veronica Cvitković, profesorica engleskoga jezika, Buenos Aires, Argentina

Ante Čarapina, dipl. oec.

Marija Čatlak, Zadar

Ankica Čenić-Dadić, dipl.oecc.-sudski vještak, stečajni uprvaitelj, konzultant za malo gospodarstvo

Velo Čerkez, gospodarstvenik

Ante Čizmić, prof., Zadvarje

mr.sc. Vlasta Čizmić

Davorka Čović

Geard Čujić, referent marketinga, München, Njemačka

Marina Čujić, prodaja, München, Njemačka

Ivanka Čuljak, prof.

Srećko Čuljak, dipl. oec.

Domagoj Čunko, ing.

Ikica Čuvalo, prof.

Ružica Ćavar, oec., Tomislavgrad

Anto Ćosić, oec, Slavonski Brod

Ivan Ćosić, Bukvin, Publicist, Vrbanja

don Marko Ćubelić

Alojz Ivan Ćuk

Ante Marko Ćuk

Jozo Ćuk

Jela Ćuk

Kate Jelena Ćuk

Tomislav Domagoj Ćuk

Ivan Ćurić

Sanja Ćurić, dip. oec.

Dijana Damjanović, Zagreb

Aleksandar Debenjak, dipl. ing. šumarstva. Pariz, Francuska

Ivanka-Janka Debenjak-Magas, dr. med. specialist internist u mirovini, Pariz, Francuska

Mladen Deletis

don Ivan Delić, župnik, Priko-Omiš

Mladen Depikolozvane, Mississauga

Zlata Derossi, prof.

Katica Devčić, umirovljenica, Buenos Aires, Argentina

Mirko Dijanek

Renata Dobrić, Kaštela

Dragi Ante Doljanin, Hrvace

Stjepan Domačinović, Korntal-Münchingen, Njemačka

Darko Domijan

Ankica Domitrović, građevinski tehničar, Ogulin

Ivan Domitrović, student, Zagreb

Ivica Domitrović, autoprijevoznik, Ogulin

Josipa Domitrović dipl. ing., Zagreb

Zvonimir R. Došen

Vesna M. Došen

Franjo Dragaš, teolog i pisac

don Jakov Dragušica

Ivan Dražetić, industrijalac, Cleveland, USA

Ante Drmić

Anka Drnasin, dipl. oec.

Antun Drndelić, dipl. pravnik

prof. Tomislav Držić, dipl. novinar

Josip Duboković

Ivana Dugandžić Grković, dipl. iur.

mr. sc. Danijel Dugonjić, dr. vet. med., Zagreb

prim. dr. Josip Dujella

Eduard Duka

Stipe-Ćipa Dukić, katolički svećenik

Domagoj Duvnjak, dipl. ing., Zagreb

Hrvoje Duvnjak, strojarski tehničar, Zagreb

Krešimir Duvnjak, dipl. ing., apsolv. filozofije i religijske kulture, Zagreb

Marko Duvnjak, prof., ravnatelj Gimnazije, , Sinj

Ivo Dužević, psihijatar, Makarska-Split

Dragutin Dvojković, dr. med. dent.

dr. Tomislav Djurasović, München, Njemačka

s. Ana Klaudija Đuran, OSU

Ivana Erdeljac

Niko Eres, clan predsjednistva HSKNJ-a

Suzanne Fanjek, Melbourne, Australia

Damir Findrik, dipl. ek.

Marija Ruza Fiolić, Argentina

Stjepan Fiolić, Argentina

Hilda Marija Foley, SAD

Dubravka Frković, Buenos Aires

Tomas Frković, ravnatel katoličke škole, Buenos Aires, Argentina

Francisco Frković, student, Buenos Aires, Argentina

Stjepan Furdek, Sydney, Australia

Ružica Gabriel, Zagreb

Gordana Galić, Split

Ivan Galić, Toronto

Marija Galić, Toronto

Marijan Galić, Toronto

Mladen Galić, umirovljeni HRVI, Split

Tadija Galić, Woodbridge

Julie Rocha Galić, Toronto

Marijana Galinović, umirovlenica, Buenos Aires, Argentina

Dino Ganić

Dunja Gaupp, Verkaufsmanager, Švicarska

Osvin Gaupp, dipl. ing., Švicarska

Ante Gavranicć, Sydney, Australia

Petar Gelo, urednik i voditelj Hrvatskog radio programa Melbourne

Anđelo Glavan

Danica Glavaš

Vlado Glavaš

Ante Gotovac, Zagreb

Josip Gotovac, Zagreb

Marica Gotovac, Zagreb

Tanja Gotovac, Zagreb

Vjeran Grabant

Frano Grbavac, poduzetnik, Zagreb

Grgo Grbavac

Ivan S. Grbavac

Josip Grbavac, student, Zagreb

Ljubica Grbavac

Mate Grbavac, student, Zagreb

Silvije Grbavac , Zagreb

Zlatko Gregov, bacc. oec., Zagreb

Maria Grgić, Toronto, Canada

Milka Grgić, Toronto, Canada

Nicole Grgić, Toronto, Canada

Stjepan Grgić, Toronto, Canada

Vinko Grgić, dipl. ekonmist, Toronto, Canada

Josip Grilec

Damir Grošinić

Frano Grubišić, maturant ,gimnazijalac

Marija Grubišić, student Ekonomskog Fakulteta- Zagreb

mr. sc. Marko Grubišić, predsjednik" Hrvatskog Drustva Politickih Zatvorenika "-podr. Zagreb

Martina Grubišić, ekonomist

Nikola Grubišić, Zagreb

Ana Gudelj, prof. mat. i inf.

Gordana Hanžić, Split

Silvia Neda Hasenay, mg. u turizmu, Buenos Aires, Argentina

Branko Haubrich - iur, Mostar

Branko Haubrich, iur, Mostar

Marta Haubrich

Ivanka Haubrich

Ivana Haubrich-Mihovilović

mr. sc. dr. Renata Heinzl, Zagreb

Petar Hinić, predsjednika Hrvatske kulturne zajednice, Stuttgart

Ljiljana Hodak ekonomistica

Martina Hodak studentica

Mateja Hodak studentica

Stjepan Hodak pogonski električar

Anđela Hodžić, professor

Elamer Hodžić, student

Branko Hrkač, likovni umjetnik, dragovoljac Domovinskog rata

Pavao Hrlić, Kostrena

Sanjin Hublin, Rijeka

Stella Hubmayer, tajnica, Buenos Aires, Argentina

Mladen Ibler, dr. med.

Andjelko Ivanko, Hamburg

Kristina Ivanković, studentica

Marija Ivček

Helena Ivić, Pula

Šime Jakelić, inženjer elektrotehnike, Zageb

Jack Janes, mag elektrotehnike, Westinghause, Pittsburgh

Vesna Janes, specijalist medicinske biokemije, Piitsburgh, PA, USA

Ante Rokov Jadrijević, dipl. ing., publicist i blogger

Branko Jazić, Sydney, Australia

Ivica Jelić, ugostitelj, Biograd

Marko Jerčinović, dipl. inž., Zagreb

Stipe Jolić, dipl. teolog

Petar Josipović, samozaposlen, Australia

Dubravko Jošić, mag. fizike, Slavonski Brod

Jelena Jozipović

Matej Jozipović, prof. eng. i njem.

Ana Jović, dipl. ing. građ., Umag

Darko Juka, književnik i novinar

Branimir Jukić

Stanko Jukić

Marija Juras, dipl. iur., Kaštel Štafilić

Tomislav Jurčević, predstavnik FUJIFILM-a za sjeverozapadnu Hrvatsku

Zoran Jureša, dipl. ing. arh. MAA, RIBA

Ante Juričev-Sudac, dipl. ing. elektotehnike

Josipa Juričev-Sudac, dipl. ing. med. Biokemije

Mirjana Juričić, Zürich / CH

Radoslav Jurić

Radojka Jurin, dipl. socijalni pedagog

Mario Jurin, dr.med. internist

Branko Jurisić, Toronto

Marija Jurisić, Toronto

Ilija Jurković, Melbourne, Australia

Ivan Juroš, Zagreb

Vlade Juroš

Andelko Jurun, predsjednik Hrvatskog Doma u Buenos Airesu

Damir Kalafatić, Omiš, dipl.ing.kem., u mirovini

Marija Kalafatić, Omiš, dipl.ing.kem., u mirovini

Boris Kantoci, Zagreb

Ljiljana Katičić, dipl. ing. MLD, Zagreb

Ivan Katić, industrijalac, Cleveland, USA

Slavko Katić, industrijalac, Cleveland, USA

Douglas Kezele, Toronto

mr.art. Eva Kirchmayer Bilić, Muzička akademija, Zagreb

Sonja Kirin, Toronto

Ivan Klarić, dipl. ing. građ. u mirovini

Tereza Klier, službenica u uredu za mirovine (Njemačka)

Mile Mijo Kokan, Split

Josip Kokić

Alojzije Kokorić, ing., Tribunj

Ante Kokotović, Sydney, Australia

Stipe Kokotović, Sydney, Australia

Siniša Kolarić, Hrašće Turopoljsko, Novi Zagreb

Marica Kolić, referent, Drežnik Grad

Nikola Kolić, poljodjelac, Drežnik Grad

Damir Ivan Konjevod, mag.inf.

Zdravko Kordić, Zagreb

Željko Kordić, direktor sektora općih, pravnih i kadrovskoh poslova, Makarska

Mladen Kostić, Stuttgart

Ivan Kostrenčić, JP, Perth Western, Australia

Ljudevit Kotnik, dipl. ing.

Ante Kovač, dipl. ing.

Alojz Kovač, odvjetnik, Offenbach, Njemačka

Marija Kovač, poduzetnica, Zagreb

Stjepan Kovač, prevoditelj, Zagreb

Kazimir Kovačić, 98 g., poduzetnik u m., Buenos Aires, Argentina

Filip Krakan, Švicarska

Milica Krakan

Vjekoslav Kranjčec, student FSB, Zagreb

Tomislav S. Krčmar

Ante Krišto, Split

Ante Krišto, Zagreb

Vesna Križanac, umirovljenica, Sesvete

Željka Kršinić Medić, dipl. ing. arh.

Petar Kružić, dr. st., Stuttgart

Ana Krželj

fra Ante Kukavica, kapucin

Ante Kunek, dr. vet., Australija

Miroslav Kušek, dipl. iur.

Milenko Kvesić, Mostar

Ana Landeka, Vinkovci

Krešimir Landeka, Vinkovci

Krešimir Lasić, Zagreb

Matija Lasić, Zagreb

Marko Latinčić, Rim

Jerko Lebo, dipl. inž., Zagreb

Mile Leko

Mladen Leko, Accountant, Canberra, Australia

Paulina Leko, Accountant, Canberra, Australia

Marito Mihovil Letica, prof. filozofije i religiologije

Sanja Lipnjak, Zagreb

Ive Livljanić, veleposlanik u miru

Ankica Lojkić, soc. radnik

Mladen Lojkić, publicist

Nikola Lončar, Sydney, Australia

Željko Lončar, dipl. ing. agronomije

Neda Lovričević, dipl. ing. mat.

Anđa Lovrić, prof.

Kazimir Lovrić, dipl ing drvne industrije, Frauenfeld, Schweiz

Zdravko Lozar, pedagog lik. odgoja, Berlin

Angie Luburić, Australija

Danijel Lucić, Darmstadt, tajnik Hrvatskog Svjetskog Kongresa

Ivica Luetić, novinar

Agustin Lukanović, Sydney, Australia

Ilija Lukanović, teolog i diplomat, Krk

Željko Lukašević, d.i.g.

Ivan Lukenda, soboslikar & ličilac (Njemačka)

Jozo Lukenda, umirovljenik, Zadar

Krunoslav Lukenda, diplomirani ekonomist, Zadar

Ivo Lukić, Sydney, Australia

Roza Lukić, Sydney, Australia

Ivan Lulić, mr. sig.

Martin Lulić, Sydney, Australia

Ivica Ljubanović, autoprijevoznik, Hrvatski Leskovac

Matija Ljubanović, geodetski tehničar, Hrvatski Leskovac

Mato Ljubanović, cestar, Tounj

Ružica Ljubanović, čistačica, Hrvatski Leskovac

Ružica Ljubanović, ekonomski tehničar, Tounj

Damir Ljubičić, ing. telekomunikacija, Zagreb

ing. Vjiera Ljubišić, Buenos Aires, Argentina

Ivana Madunić, oec., Tomislavgrad

Berislav, Mađor

Gordana, Mađor

Mirjana , Mađor

Snježana, Mađor

Blažena Magdić, umirovljenica

Ivan Magdić, umirovljeni časnik HV

Nikola Mahin

Robert Majerić, dipl. ing. el., Zagreb

Diana Majhen

Hrvoje Majhen, dipl. ing.

Goran Majić,Munchen

Mirjana Emina Majić, književnica, Sydney, Australija

Mirjana Majnarić, Zagreb

Marijan Majstorović, novinar, publicist i izdavač

Marijan Maljković student

Mijo Maljković hrvatski izumitelj

Ankica Mandarić, dipl. oec. u mirovini, Mostar

Zorica Mandić

Jasna Marčetić Dautanac, Zagreb

Toni Marević

Terezija Margaretić, Dubrovnik

Ivan Margit, dipl. ing., Osijek

Andrija Marić, gospodarstvenik, Cleveland, USA

dr. Radoslav Marić

Ivica Marijačić, prof. pedagogije i filozofije, gl. urednik tjednika Hrvatski list

Dijana Marinić, Zadar

Marin Marinić, Zadar

Marija Markić, CTC, Toronto

Slobodan Markić, P. Eng. Toronto

Bože Marković, dipl. inž, Argentina

Judit Marković

Branimir Josip Markotić, dipl. oec.

Ankica Markulin, profesor, Zadar

Ivo Markulin, kap. d. pl., Zadar

Iva Maroević

Josip Maršić

Željko Maršić – satnik HV u mirovini

Zdenka Maršić – voćar

Mara Martinović, Zagreb

Miroslav Martinjak

Stipe Marušić, ing. telekomunikacija, Split

Miško Maslać, umirovljenik, Cleveland, USA

Gordan Masnjak, Pokret Stop progonu hrvatskih branitelja

Dubravka Matanić, Velika Gorica

Margarita Matković, diplomirana učiteljica, Zadar

Milena Matuško dipl oecc. Zagreb

Mira Matuško odvjetnica Zagreb

Mirko Matuško odvjetnik Zagreb

Stjepan Mazar, dipl. ing., Zagreb – Regensburg

mr. sc. Vera Mayer, dipl ing. kemije

don Pavao Medić

Vjeko Medvidović, ing. građ.

Svemirka Meštrović Bralić, Stobreč

Zoran Meter, nastavnik

Krešimir Mihajlović, profesor

Mirko Mihalinac, glavni policijski inspector (pukovnik) u mirovini

Ivan Mihovilović

Marko Mikulandra, dramski pisac

Cvjetko Milanović, Adelaide, Australia

Branko Miličević, Vitez inovatorstva

Jelena Miličević, Canberra, Australia

Renato Milić, Zadar

Roko Milković, Zadar

Anđelka Milošević, mr. sc., umirovljenica

Josip Miljak, HČSP

Luka Mimica, student kiparstva, Split

Mario Mimica, dipl. ing. geografije, Split

Pero Mioč

Ilija Miškić, prof., Zagreb

Milivoj Mlikota, građ. tehničar, Split

Ante Modrić, ing.

Vladimir Mrkoci, prof. povijesti

Miro Mucić, economist, Makarska

Nikola Mulanović, umirovljenik, Mokošica

Domagoj Musa, magistar, Sarajevo

Mario Mužinić, Sv. Nedjelja

Mirjana Mužinić, Sv. Nedjelja

Ivan Nađ, Šćitarjevo,Velika Gorica

Ankica Nakić, Split

Zoran Nevistić, dipl.ing. brodogradnje, Rijeka

Vladimir Novak

Alfred Obranić dipl.ing., predsjednik HDPZ-a

Darko Omrčen, Osijek

Mario Oreški, Zadar

Ana Orlović

Ante Orlović

Marijan Osmak

Martina Orlović

Mate Orlović

Mato Ozanić

Ivica Pacarek, hrvatski branitelj,Toronto

Melita Pacarek,Toronto

Mirta Padovan Nakić, prof.

Dragica Palada odgojiteljica St. Louis, MO USA

Sebastijan Palić

Zvonimir Pandžić, dipl. inž., Zadar

Zvonko Pandžić, Würzburg, Njemačka

Mladen Panjako, kap., Rijeka

Miroslav Papić., dipl. ing. strojarstva

mr. sci. Josip Papković, dip. inž. fiz.

Marija Papković, dipl.iur., Donja Pušča

Drago Parancin, Sydney, Australija

Davor Parlov, ing. el., Split

pater Slavko Pavin DI

Drina Pavković

Gojko Pavković

Ivan Pavković

Mara Pavković

Mladen Pavković, novinar i publicist

Barbara Pečarić, magistra primarnog obrazovanja

Mario Pehar, Essen, Germany

Tatjana Pehar, Essen, Germany

Juraj Peresin, umirovljenik, Port Moody, British Columbia, Canada

Nadaja Peresin, umirovljenica, Port Moody, British Columbia, Canada

Nevenka Perica, prof. Zagreb

Boris Perić, Rijeka/Puch, Austrija

Demokrita Perić, Tomislavgrad

Ivan Perić, Tomislavgrad

Josip Perić, Vodinci

Marija Perić, dipl. oec., Tomislavgrad

Marjan Perić, ing. inf.

Martina Perić, dipl. oec., Tomislavgrad

Stipan Perić, dipl. oec., Tomislavgrad

Ivo Perišić, dipl. ing. matematike

mr Ante Perković, prof. fizike i vjeronauka, Rakov Potok

Marica Perković

Katarina Peročević, mag. Iur., Zagreb

Alojzije Petračić, umirovljenik, Canada

Domagoj Ante Petrić, novinar i publicist

Nevenka Petrović

Vinko Petrović, Wien

Damir Piljac, dipl. inž. stroj.

Marijan Pinhak, dipl. ing. el., Zagreb

Zlatko Pintarić, predsjednik PRO CROATIA-e, Švicarska

Tomislav Pipunić, Melbourne, Australia

Nenad Piskač, književnik i publicist

Mario Plazibat, dipl. oec.

Husein Plecić, Melburne, Australia

Ivo Poljak

Krunoslav Poljak, mr. sc., Zagreb

Ivanica Popović, Zadar

Tomislav Popović, dipl. oecc., Zadar

Jelena Poropatić, Steinenbronn, Njemacka

Jana Poropatić, Steinenbronn, Njemacka

Stjepan Poropatić, dipl. inž., Stuttgart, Njemačka

Tomislav Poropatić, dipl. inž., Shanghai, Kina

mr. sc. Boris Posavec

Marija Predrijevac, prof. povijesti

Katarina Pribanić, studnet, Tounj

Katica Pribanić, ekonomski tehničar, Tounj

Nikola Pribanić, strojarski tehničar, Tounj

Valentina Pribanić, studentica, Zagreb

Ivica Primorac, prof., dragovoljac Domovinskog rata i časnik HV-a u miru

Mile Prpa

don Vinko Puljić, Siegen

Đurđa Purić, Samobor

Ivo Purić, Samobor

mr. Andro Purtić, Beč, Austrija

Marinko Puškarić, Ogulin

Marinko Raguž, dipl. iur., Stolac

Vid Raguž, inž., dragovoljac Domovinskog rata.

don Dragan Rajković, Split

Boško Ramljak, umirovljeni časnik HV

Miljenko Raos

Milko Rašić, informatičar, Buenos Aires, Argentina

Slavko Rašić, mg. u međunarodim odnosima Buenos Aires, Argentina

Tomislav Rašić, student, Buenos Aires, Argentina

Nedjeljko Ražov, gospodarstvenik, Cleveland, USA

Branko Reić, d. i. građ.

Neda Rosandić Sarić, bivša hrvatska veleposlanica

Ivica Roso, München

Ivo Roso, Geelong, Australia

Maja Runje

Rebecca Rupert Sovulj, Alliston

Ida Rusan, Zagreb

Daniel Samardžić, Sydney, Australia

Darko Saraga, Melbourne, Australia

Mirta Saula, umirovljenik, Zagreb

Mladen Schwartz, publicist

Vinko Sesar, ing., Zagreb

Roko Sikirić, zrakoplovni tehničar

Stipe Simat, Sydney, Australia

Karolina Simić Gelsomino, Toronto

Marija Simunić, umrovljenica, Buenos Aires, Argentina

Marijana Simunić, novinarka, Buenos Aires, Argentina

Željka Simunić, umirovljenica, Buenos Aires, Argentina

Zvonimir Sinovec

Joe Sirić

Zvonimir Sivec, USA

Darko Skokić, dipl. inž., Valpovo

Marija Slišković, predsjednica, udruga Žene u Domovinskom ratu

Aldo Soldatich

Veselko Soldo

Niko Soljak

Andrija Sovulj, Alliston

Filip Sovulj, Alliston

Mijo Sovulj, Alliston

Oliver Sovulj, Alliston

Višnja Spajić, Široki Brijeg

Jozo Stanić, Sydney, Australia

Vjera Starčević, Pakoštane

Slavica Stefulić, Toronto

Vladimir Stefulić, Toronto

Jadranka Irena Stier, dr., pedijatar u mirovini, Dubrovnik

Ante Stipić

Ivana Stojak, Zagreb

Ante Stojak, Zagreb

mr. sc. Miljenko Stojić, književnik, franjevac i novinar

Danijela Strehovac, djelatnica, Zagreb

Darijo Strehovac, hrv. branitelj i književnik, Zagreb

Ana Sučić, dipl.ing., Samobor

Ana Sučić, dipl. ing., Zagreb

Bosiljka Sučić, Zagreb

Hrvoje Sučić, dipl.oec., Zagreb

Helena Sučić, oec., Zagreb

Ivan Sučić, dipl. ing., Zagreb

Mate Sučić, dipl.ing., Samobor

Matea Sučić, Samobor

Niko Sučić, Zagreb

Stipe Sučić, oec., Zagreb

Tomislav Sučić, Zagreb

Dragutin Šafarić, Velenje, autor internetske stranice projekta »PIETETA«

Bosiljka Šaravanja, mag. ing. techn. text.

Ivica Šarić, dr. stom., Zadar

Mirjana Šarić, dr. stom., Zadar

Stanko Šarić

Oskar Šarunić, novinar snimatelj

Zdravko Šegregur

Renato Šelj, predsjednik Udruge HVIDR-a, Črnomerec

Marko Šimat, dipl. inž., Zadar

Bernard Šimović, hrvatski branitelj, Zagreb

Tamara Šipek, dipl. agr.

Ivan Škarica

Miro Škrobica, Slatine, O. Čiovo

Karmen Škrinjarić, oecc., Pula

Anita Šola, dipl. oec., Dugo Selo

Iva Šola, Mainz, Njemačka

Ivana Šola, Mainz, Njemačka

Pero Šola, Mainz, Njemačka

Robert Šola, Mainz, Njemačka

Tomislav Šola, Mainz, Njemačka

Darko Španić, dipl.oec. u mirovini, Nova Gradiška

Ana Mary Špehar, student, Ogulin

Davor Špehar, Sv. Nedjelja

Ivana Špehar, Sv. Nedjelja

Tomislav Špehar, dipl. pravnik, Ogulin

mag. P. Zlatko Špehar, bivši gvardijan vukovarski

Marko Špiranović, SAD

Zlatko Špoljar

Bernard Štancl, mag. mus.

Marija Štancl, studentica kroatistike

Smiljana Šunde, novinarka i publicistkinja, Zagreb

Davor Švec

Bruno Tadej, Rijeka

Ante Nadomir Tadić Šutra, prof., Knin

Darinko Tadić, Sesvete

Franjo Talan, ing., član HŽD-a i predsjednik Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava Varaždin, Križovljan Radovečki

Jadranka Tikvica, profesor

Benjamin Tolić, filozof i publicist

Željko Tomašević, mag.iur., član Predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva

Rudi Tomić, Kanada

Ruža Tomić, Tomislavgrad

Mile Tominac, poduzetnik, Sisak

Iva Tovunac, prof.

Luisa Trombetta Burić, prof. mat. i inf.

Zvonimir Josip Tumbri

Željko Turić, umirovljeni branitelj, Zadar

Zvonimir Trusić

Vera Uglešić, prof., Zadar

Stjepan Ujević, ing. građ., Split

Ivica Ursić, neovisni novinar i publicist

Zlatko Uvanović

Vera Valčić Belić

Dina Vener, zh / ch

Božidar Veseljak, Stuttgart, Njemačka

Đuro Vidmarović, književnik

Andjelko Vladić, umirovljenik, Cleveland, USA

Zdravko Vlaić, dipl. ing.

Ivo Vlastelica, TV snimatelj

Dragica Vrban, prof. povijesti

Natalija Vrban, dip. oecc.

Stjepan Vrban, dipl. ing.

don Ante Vrbatović

don Ivan Vrdoljak, Zadvarje

Kristina Vrebac, Mostar

Marko Vrebac, Mostar

Stipe Vrkić, Kruševo

Ivan Vakula, umirovljenik, Zagreb

Ivo Visković

mgr. sc. Carmen Vrljicak Verlichak, novinarka i spisatelica

Grozdana Vukić

Ina Vukić, prof.

Ivan Vukić

Krešimir Vukić

Marija Vukić

Tome Vukić

don Dušan Vuković

don Pavao Vuković

Ani Vuletić, dipl. ing. građ.

Lea Vuletić, dr. med. dent.

Milan Zanoški, inž. prometa, hrvatski branitelj, Zagreb

Mladen Zelić, dipl. ing. elektrotehnike, prof. matematike i fizike

Katarina Zeljković, Oshawa

Nicholas Zeljković, Oshawa

Miroslav Zemljak, inž.

Ivan Zeruk, umirovljenik, Tribunj

Željko Zidarić, rmc, MBA, Canada

Ivan Zlopaša

Tonći Zokić

Tonči Zović, Trogir

Anka Zovko, Cleveland, USA

Blago Zovko, Cleveland, USA

Ivan Zovko, Cleveland, USA

Jerko Zovko, Cleveland, USA

Maria Zovko, Cleveland, USA

Ljilja Zovko, dipl. oec.

Amela Žaja, upravni pravnik, Zaprešić

Ante Žaja, akademski slikar, član HDLU-a, Zaprešić

Marko Žaja, umirovljenik, Aržano

Franka Žaja, domaćica, Aržano

Ante Žanetić, bivši igrač Hajduka, zlatna kolajna Rim 1960, srebrena kolajna EURO Pariz 1960

Franjo Žgela, dipl. ing. arh.

don Lovre Žuljević, Split

Anica Watson, Predsjednica Hrvatskog Arhiva Sydney, Australia

Valerija Weiss, modni asistent, Njemačka

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.